Elektrický odpuzovač hmyzu

Elektrický odpuzovač hmyzu Elektrický odpuzovač hmyzu Elektrický odpuzovač hmyzu Elektrický odpuzovač hmyzu

Během jarních a letních měsíců vstupuje do našich domácností úhlavní nepřítel jménem komár. Nepříjemnému bodavému hmyzu se nevyhneme téměř nikde, a tak je potřeba se mu nějakým způsobem bránit. V případě, že nedáváte přednost okenním sítím, nebo pokud ani toto opatření nepomáhá, nabízí se možnost využití elektrických odpuzovačů a lapačů hmyzu.

Lapač hmyzu

Tento elektronický přístroj zničí ve vašem okolí nepříjemný létavý a bodavý hmyz, jako jsou například komáři, mouchy a jiný obtížný hmyz pomocí elektrické elektrody (kovové mřížky s vysokým napětím). Modré ultrafialové světlo lapače láká obtížný hmyz, který se dostává dovnitř přístroje a při kontaktu s elektrodou dochází k rychlému a hygienickému usmrcení.

Odpuzovač hmyzu

Ultrazvukové odpuzovače hmyzu vydávají vysokofrekvenční akustické vlny s dosahem až několik desítek metrů, které odpuzují obtížný hmyz. Tyto akustické vlny jsou pro lidi a zvířata neslyšitelné, tudíž neškodné. Na našem trhu je vcelku veliký výběr odpuzovačů a jejich výrobců, k dostání jsou také typy, které pracují na zcela jiném principu, a to na odpařování chemické látky, která se vkládá do přístroje a která následně hmyz odpuzuje. Samozřejmě, že i tento typ je člověku neškodný.

Pro domácí kutily

Ultrazvukový odpuzovač je poměrně jednoduchý přístroj, který si dokáže sestrojit i většina domácích kutilů., kteří disponují alespoň minimálními elektrotechnickými znalostmi. Při hledání na internetu nebylo problém najít stručný popis výroby ultrazvukového odpuzovače hmyzu během minuty.

Pokud byste chtěli na poli elektroniky dojít ještě dále, máte možnost využít váš počítač a volně šiřitelný program výstižně nazvaný NouKomar, jenž pomocí PC Speakeru (má jej téměř každý počítač) bude přehrávat nepřetržitý tón o frekvenci 16-18 kHz, který je pro člověka neslyšitelný, ale komára dokáže spolehlivě odehnat


2.4.2024 • Archiv článkůPraktické rady »