Jak bude vypadat čalounění dětské židle po letech používání?

Jak bude vypadat čalounění dětské židle po letech používání? Jak bude vypadat čalounění dětské židle po letech používání? Jak bude vypadat čalounění dětské židle po letech používání? Jak bude vypadat čalounění dětské židle po letech používání? Jak bude vypadat čalounění dětské židle po letech používání?

Odpoveď je jednoduchá: buď bude vypadat skoro jako nové nebo bude opotřebované, ušpiněné a potrhané. Nelze vinit děti, příčinou je špatná volba čalounění při pořízení dětské židle.

O co vlastně jde? Potahové materiály jsou různého složení s různou odolností proti zašpinění a mechanickému poškození. Protože u dětského nábytku je třeba objektivně počítat s vyšší zátěží než u opatrných dospělých uživatelů, jsou vlastnosti potahů jednou ze základních ukazatelů kvality pořizovaného nábytku.

Zásady nakupování:

  • složení potahu by nemělo být z organických materiálů jako vlna, bavlna apod., ale výhradně z umělých vláken typu polyester, polyamid, polyacryl apod.. Tato vlákna jsou stálejší a odolnější.
  • otěruvzdornost potahu by měla být nejméně 70.000 cyklů Martinadale (obecná zkušební metoda, údaj naleznete ve vzorníku potahů)
  • potah by měl mít vždy úpravu proti znečištění, aby se špína nedokázala v potahu zachytit (v praxi se používají různé teflonové úpravy povrchu s tím, že opravdu účinná je ochrana samotných vláken a ne jen povrchu potahu, protože tato moc dlouho nevydrží a špína se začne zachytávat)
  • je třeba zjistit, jak dlouhá je záruka na výrobek, zda se vztahuje i na čalounění a zda zašpinění a potrhání nejsou ze záruky jako běžné opotřebení vyjmuty (je třeba si přečíst záruční podmínky)

Jak řeší požadavek kvality výrobce MAYER CZ?

Řešení je jasné, bez kompromisů. MAYER CZ zvolil ze všech řešení to nejmodernější, nejpraktičtější a vzhledově atraktivní. Základem je potahový materiál známý pod obchodním označením AQUACLEAN. Tyto potahy jsou velmi velmi odolné a zároveň dobře udržovatelné. Otěruvzdornost je na úrovni 250.000 cykluůMartindale a ochranná vrstva není jen povrchová, ale obaluje do hloubky potahu každé vlákno. Špína se nemá možnost zachytit, potah se snadno čistí, a to jen vlhkým hadříkem bez čistících prostředků, které by mohly potah poškodit. Hadřík a trocha vody zcela stačí! Lze čistit opatrně krouživými pohyby vlhkým hadříkem, přitom potah příliš nezamokřit, pak vodu vytřít a nechat uschnout. Pro lepší hygienu je vhodné potah pravidelně čistit vysavačem s měkkým kartáčovým nadstavcem.

ZÁRUKA NA ČALOUNĚNÍ MAYER JE 5 LET!

Technologie výroby AQUACLEAN je výsledkem výzkumu a vývoje zejména pro výrobce sedacích souprav a v praxi se hodně využívá. Zkušenosti uživatelů jsou výborné, rovněž zkušenosti majitelů dětských židlí MAYER v těchto potazích. O technologii výroby se můžete dočíst přímo na stránkách výrobce zde.





15.8.2023 • Archiv článkůKomerční sdělení »