Jak oživit starý interiér pomocí sedacích vaků

Jak oživit starý interiér pomocí sedacích vaků Jak oživit starý interiér pomocí sedacích vaků Jak oživit starý interiér pomocí sedacích vaků

Byty po prarodičích mají jistě své kouzlo, voní starými časy, kdy hodiny jakoby tikaly pomaleji, těžký masivní nábytek, který pamatuje alespoň jednu světovou válku, se melancholicky leskne, podlahy skřípou a vržou, jakoby chtěly promluvit o časech minulých, zaprášené závěsy a hustě tkané záclony uzemňují atmosféru celého interiéru, který spíše než místi k životu připomíná muzeum. Stěhujete se do staršího bytu nebo dědíte? Chystáte se proměnit starý interiér v moderní, ale na změnu máte jen omezené finanční možnosti? Starý byt může být danajským darem nebo splněným snem. Stačí vědět, jak na jeho rekonstrukci a přeměnu. Existuje hned několik možností, jak starý interiér, který si jistě najde své fanoušky mezi příznivci retra a Vintre, proměnit v moderní, současný, lehký, světlý a vzdušný. Jednou z cest, jak zařadit do starosvětského interiéru moderní prvky je alespoň částečně vyměnit starý a mnohdy těžkopádně a neprakticky působící nábytek za nový – vysoce účelový, pohodlný, praktický a přitom originální, vtipný a nadčasově krásný a přitažlivý. Židle, křesla, lavice, gauče, na které se léta prášilo a o jejich pohodlnosti lze s úspěchem pochybovat nahradí pohodlné, měkké, vesele a přitom nenuceně působící sedací vaky.

Ať už se jedná o sedací pytel nahrazující křeslo, do kterého se můžete s klidným svědomím naplno opřít nebo zabořit a vychutnávat tak plnými doušky měkkost jeho záhybů nebo sadu taburetů, které po rozložení zaujmou místa kolem stolu a poslouží tak lépe než tvrdé dřevěné a viklající se židle, můžete si být jisti, že interiér umístěním sedacích vaků do prostoru obývacího pokoje, jídelny i ložnice náhle pozvednete o několik tříd.

Kombinace nového a starého, hra kontrastů, kterou spojení zdánlivě neslučitelných interiérových prvků rozehrává, vytváří hravou a příjemnou atmosféru plnou překvapení a nečekaných kombinací. Sedací vaky sice plní stejnou funkci jako staré kusy nábytku, ale jejich vnější podoba je mnohem rafinovanější a moderní materiály, ze kterých jsou vaky a pytle vyrobeny s sebou přináší praktické výhody z oblasti jejich údržby. Ta je velmi nenáročná – omyvatelný povrch lze při nehodě s vylitými nápoji nebo rozsypaným jídlem jednoduše setřít. To znamená konec leštění a zbrušování dřevěného povrchu.

Sedací vaky jsou díky zajímavým tvarům a originálním a přitom elegantním potiskům a široké škále barev, ze které můžete vybírat, výrazným dekoračním prvkem interiéru, který ihned přitáhne pozornost. Jejich stylovost a nadčasovost spočívá v neobvyklých tvarech, ve kterých můžete rozkládací křesla, sedací pytle či rozměrné polštáře zakoupit a vytvořit tak ve vašem bytě rovnováhu založenou na protikladu tvrdosti a měkkosti, tradice a inovace, strohosti a hravosti, uniformity a originality. Vzdušné a lehké sedací vaky umožňují jednoduchou manipulaci a tedy neustálou proměnu interiéru, který může být každý den nový, jiný a přitom známý a domácký. Proměnlivost je nejlepším lékem proti nudě a stereotypu.

Pohodlnost sedacích pytlů je nesporná a právě v ní tkví nesporná výhoda oproti klasickému dřevěnému nábytku, na kterém už se stačil podepsat zub času. Sedací vak naplněný směsí speciálního granulátu, který ve formě milionu drobných kuliček podobných polystyrénovým kuličkám reaguje na pohyb těla a zaujímá přesně takový tvar, který je pro toho, kdo se rozhodl na sedacím pytli strávit odpoledne s knihou v ruce, skutečným zážitkem a exkurzí do světa požitků. Sedací vak se dokonale přizpůsobuje pozici těla a sezení na něm je nejen příjemné, ale také mnohem zdravější než nepřirozeně striktní rovnání zad podle šablony tvrdého opěradla staré židle.

A jak konkrétně starý nábytek kombinovat se sedacími vaky a pytli? Nízký konferenční stolek vypadá perfektně, pokud se obloží či doslova obskládá sedacími taburety. Atmosféra orientální kavárny na křižovatce mezi východem a západem je zaručena. Masivní televizní stěna doplněná moderní elektronikou a rozkládací gauč vyměněný za rozkládací sedací vak, na nějž se vedle sebe pohodlně vejdou dva dospělí lidé, je zase pohledem do mírně futuristického interiéru, kde se na přelomu milénia míchá staré s novým. Stará lampa se zaprášeným a několikrát sešívaným stínítkem sklánící se nad sedací vak ve tvaru křesla, který hraje všemi barvami, vytvoří dojem křižovatky tradice a pevně ukotveného zvyku s lehkostí a odvážností inovace.

Pružné měkké a přizpůsobivé materiály, ze kterých jsou sedací vaky vyrobeny, nábytkový granulát vyplňující sedací vak, který s dalším a dalším použitím sedacího pytle netratí nic ze svých speciálních vlastností pružnosti a zachování objemu v kombinaci s prodyšností povrchu zaručují dlouholetou životnost sedacího pytle a záruku radosti a pohodlí, které budou tyto originální a vysoce estetické kusy nábytku poskytovat generacím dalších uživatelů.

Sedací vaky nabízí nepřeberné množství možností, jak si pohrát se starým interiérem novými způsoby. Letitý interiér nikdy nevypadal líp, než když se na pozadí starého zrcadlí nové a jedno dává vyniknout druhému. Dokonalá symbióza tradičního a moderního rozzáří každý interiér a rozpoutá v něm neopakovatelnou smršť barev, tvarů a vzorů.


2.6.2015 • Archiv článkůKomerční sdělení »