Jak vybírat nový kancelářský nábytek

Kancelářská židle Kancelářská židle Kancelářské křeslo 3D návrh

Pracujete v kanceláři? Máte své zaměstnance, kteří sedí celé dny na kancelářských židlích, a chcete, aby efektivně pracovali? Pak vytvořte sobě i svým pracovníkům prostředí, ve kterém se budou cítit dobře, myslete také na tělesné i duševní zdraví. Nechte vědomě působit barvy, materiály, tvary, zajímejte se o ergonomii.

Dominantou kanceláře je kancelářský stůl

Většina práce v kanceláři se dnes odehrává na počítači, který zabírá největší plochu pracovního stolu. Stůl už by měl být práci na počítači uzpůsoben – různé výšky kvůli umístění monitoru do výšky očí, umístění klávesnice ve vhodné poloze pro ruce, místo pro počítačovou skříň, příp. i tiskárnu.

Nejdůležitější je kvalitní kancelářská židle

Sezení u počítače je velmi nepřirozené, proto nezapomeňte věnovat pozornost výběru správné ergonomicky uzpůsobené židle. Kancelářská židle má mít výškově nastavitelný sedák, opěrky na ruce, opěrku hlavy, bederní opěrku. Všechno vymyšlené a uzpůsobené tak, aby židle udržela tělo v optimální poloze.

Ostatní nábytek a úložné prostory

V kanceláři se především pracuje s papíry, které je pak třeba přehledně ukládat. Sami taky jistě potřebujete mít po ruce nějakou skříň a police. Věci, na kterých se pracuje, musí být poblíž stolu, v šuplících nebo kontejnerech. Dokumenty zpracované, určené k archivaci se pak většinou přesunují v šanonech do skříně. Důležitá je podle psychologů barva těchto kusů nábytku. Doporučovaná je modrá nebo tlumená zelená, pro kreativce oranžová či červená.

Jak poznat kvalitní nábytek

Laik jen těžko odhadne, co nábytek vydrží a jak dlouho bude sloužit. Ten levný se může začít rozpadat třeba už za dva roky. Kvalitní nábytek má ABS hrany zakončující strany tloušťku 2 mm u stolů, 1, 5 mm u skříní. Nejlepší stolové desky mají tloušťku 25 mm a více, ideální tloušťka skříní je 22 – 25 mm.

Nechte si udělat 3D návrh pro lepší představu

Nevíte si s výběrem nábytku rady? Nechte si vytvořit zdarma 3D návrh. Trojrozměrný barevný návrh kanceláře vám dá přesnou představu, jak bude vaše kancelář po vybavení kancelářským nábytkem vypadat dříve, než jej koupíte.

Servis a montáž od dodavatele

Při nákupu kancelářského nábytku se zajímejte také o dopravu a odbornou montáž. Jistě si nepřejete, aby nábytek skončil v krabicích za prvními dveřmi a nikdo si s ním nevěděl rady. Dobré firmy poskytují delší záruku a průběžný servis.

Nábytek do kanceláře nekupujete každý den, ale každý den ho budete používat. Proto se vyplatí dobře vybírat, myslet na ergonomii celého pracoviště, a tím i na zdraví své a svých zaměstnanců.


1.12.2016 • Archiv článkůKomerční sdělení »