Jaké druhy nátěrů jsou nejčastěji využívány?

Jaké druhy nátěrů jsou nejčastěji využívány? Jaké druhy nátěrů jsou nejčastěji využívány? Jaké druhy nátěrů jsou nejčastěji využívány?

Nejen malíři, ale i natěrači jsou v současnosti na našem trhu stále častěji vyhledávaným druhem řemeslníků. Malíři mají specializaci na výmalbu interiérových stěn. Natěrači mají o něco pestřejší nabídku činností a mohou tak nabídnout větší spektrum činností a technologií. Malíři malují interiérové stěny, natěrači se postarají o natření všech ostatních ploch a konstrukcí – fasády, střechy, ocelové a dřevěné konstrukce, nábytek, beton a mnoho dalších. Nátěry mohou mít i některé specifické vlastnosti. Jaké druhy nátěrů jsou v současnosti nejčastěji využívány, si představíme v dnešním článku.

Základem jsou nátěry proti plísním

Nátěry proti plísním jsou v současnosti jedním z nejvyhledávanějších druhů nátěrů. Mohou být aplikovány na dřevěné konstrukce, na fasády rodinných domů i do interiéru domů a bytů. Mají zamezit vlhkosti, aby na stěnách nebo konstrukcích nevytvářela nevzhledné obrazce tvořené plísní, které mají za následek nejen estetickou újmu, ale také ztrátu vlastností materiálu a náchylnost k onemocněním. Jaké následky může mít plíseň v interiéru, se podívejte ZDE.

Dále hydroizolační nátěry

Hydroizolační nátěry by měly jít ruku v ruce s nátěry proti plísním. Nátěry proti plísním řeší následek vlhkých stěn a konstrukcí. Ideální variantou je, když vlhku zamezíte dostat se do samotné konstrukce zdiva nebo dřeva. Druhy hydroizolačních materiálů se liší podle druhu konstrukce a způsobu aplikace. Specializovaný natěrač by vám měl vždy poradit nejlepší možné řešení pro váš dům.

Nátěry, které zamezí požáru

Je nutné myslet i na zachování maximální bezpečnosti, a to i v případě požáru. Protipožární nátěry jsou u mnoha konstrukcí velmi důležité. Protipožární nátěry samozřejmě nejsou schopné uhasit oheň, ale mohou výrazným způsobem prodloužit čas, po který odolává konstrukce ohni. Budete tak mít dostatek času na útěk nebo na zabránění šíření požáru dále.


9.8.2015 • Archiv článkůKomerční sdělení »