Jaké sezení je vhodné pro předškoláky a školáky?

Vhodné sezení jako součást zdravého životního stylu.

Zdravý životní styl je tvořen řadou aspektů, mezi které patří nejen správné pohybové aktivity, ale i kvalita delšího sezení, kterému se v dnešní době nemůžeme vyhnout. Odborné požadavky na zdravé sezení jsou dnes již všeobecně známé, je však úloha rodičů, aby k nim při vybavování dětského pokoje přihlédli. Ideální je pořízení tohoto nábytku ještě před nástupem do základní školy.

Co je vhodné sezení?

Součástí zdravého sezení není jen vhodná židle, ale také stůl, protože to vše spolu úzce souvisí. Židle i stůl musí rozměrově odpovídat aktuální výšce postavy, což platí jak pro dospělé, tak pro děti. Dospělácký nábytek se dětem neumí dostatečně přizpůsobit, proto se vyrábí tzv. rostoucí židle a rostoucí stoly, které postupně s dětmi rovněž „rostou“. Tak jak děti rostou, lze snadno postupně měnit základní rozměry tohoto nábytku, tj. nejen výšku sezení, ale i hloubku sezení a také výšku stolové desky.

Vhodné sezení Mayer CZ

Jak správně nastavit židli a stůl pro konkrétní postavu dítěte?

Nejdříve nastavujeme výšku sezení tak, že nohy musí stát pevně na podlaze a svírat v kolenou úhel přibližně 90 stupňů. Pak nastavíme tzv. hloubku sezení, tj. vzdálenost zádové opěrky od přední hrany sedáku tak, aby se dítě pohodlně opíralo celými zády a přitom mělo podepřené cca 2/3 stehen. Teprve po nastavení židle zkontrolujeme výšku stolové desky, která by měla být cca 1-2 cm pod úrovní spuštěných loktů dítěte. Nastavení musí být jednoduché, kontrola se provádí jen 2-3 krát ročně. U nábytku, který nejde nastavovat, sedí dítě většinou špatně, což může způsobovat potíže zejména se zády, ale také to souvisí s únavou, nesoustředěním, problémy při psaní apod..

Mayer CZ

Dětský vzhled

Dítě by mělo nejen zdravě sedět, lépe je, když ho to bude i bavit. Když se mu budou líbit vzhled a barvy, bude mít pocit, že toto pracoviště je jeho království. Je tedy nutno rozumně skloubit vzhled (požadavek dětí) a funkčnost, trvanlivost a bezpečnost (úkol rodičů). Děti se v barevně sladěném interiéru cítí mnohem příjemněji. Pokud si navíc mohou barevnost svého stolu a židle sami zvolit, bude pro ně čas strávený u psacího stolu skutečnou radostí. Celý sortiment židlí, stolů a úložných kontejnerů značky MAYER je v nabídce ve 4 atraktivních barvách: zelené, růžové, modré a červené.

Vhodná židle pro „neposedné“ děti

Pokud máte dítko více aktivní, které těžko udržíte na židli v klidu, a stále se točí, je vhodné omezit volnost otáčení sedáku. Stačí si vybrat židli Actikid, Freaky nebo Freaky Sport v provedení se speciálním neotočným pístem „PN“. Funkce nastavování výšky sezení je plně zachována, otáčení do stran však chybí. Židle se otáčí jen na kolečkách, ale to už nejde tak lehce. Je to řešení pro získání stabilní polohy např. při psaní úkolů. Reakce dětí při testování byly jasně pozitivní.

PN

Kvalitní stolní lampa

Výrobce nabízí ke svým dětským stolům Profi3, Racing a Max také moderní LED stolní lampu s jednoduchým nastavením 5 intenzit svícení a 5 zabarvení světla. Ideální bezpečná lampa pro děti bez nebezpečí popálení žárovkou a pod napětím jen 12 V. Více informací na www.mayer.cz/lampa

Značkový nábytek MAYER

Protože ne vždy znamená, že čím dražší nábytek, tím lepší, je vhodné dát na reference, zkušenosti, doporučení. Nakonec se však vše sčítá a vítězí ten nábytek, který se v určité cenové kategorii prodává nejvíce. Mezi takový nábytek patří zejména rostoucí židle Freaky, Freaky Sport , Actikid a rostoucí stoly Profi3 s velkou zásuvkou v základní ceně – vše značkové výrobky společnosti MAYER CZ většinou skladem k okamžitému dodání.

Výrobce je na českém trhu více než 15 let a zaměřuje se na dětský rostoucí nábytek pro děti od cca 4 let až do dospělosti. Záruka výrobce je pětiletá, skutečná doba užívání mnohem delší a většina výrobků je dodávána do 7 dnů po jejich objednání na jakoukoliv adresu v ČR a o 2 dny později v SR.

Katalog v pdf ke stažení

Chystáte si koupit rostoucí nábytek? Chcete vědět ihned o novinkách, slevách ? Navštivte stránky výrobce a staňte se fanoušky. Chcete-li tento nábytek koupit, stačí navštívit nejbližší kamennou prodejnu se vzorky nábytku a čalounění (viz mapa prodejců ) nebo zboží vyhledat u internetových prodejců nebo navštívit přímo e-shop výrobce www.detska-zidle.cz.

Mayer CZ


19.9.2014 • Archiv článkůKomerční sdělení »