Když právě nepracujete, nebudete přeci uklízet...

Když právě nepracujete, nebudete přeci uklízet... Když právě nepracujete, nebudete přeci uklízet... Když právě nepracujete, nebudete přeci uklízet... Když právě nepracujete, nebudete přeci uklízet...

Placený úklid mnozí považují i v dnešní době za nadstandardní službu. Je tomu skutečně tak? Pro člověka pracovně nevytíženého zřejmě ano a není-li žena v domácnosti inspirována „zrzavou bonbónožroutkou“ z jednoho nejmenovaného amerického sitcomu, s největší pravděpodobností tomu tak bude i v budoucnu. Pojďme se ale nad tímto tématem lehce zamyslet z pohledu člověka, který tráví většinu běžného dne v práci. Kdo by měl chuť strávit vzácný volný čas s hadrem v ruce? Obzvlášť pokud doma čeká smečka dětí, která vyžaduje alespoň v rámci možností trochu rodičovské péče. A jsou-li děti teprve hudbou budoucnosti, je lákavější návštěva kina, večeře v restauraci nebo rande s vysavačem? Na tuto otázku není potřeba hledat složité odpovědi. Úklidová firma je jedním z mála efektivních řešení.

Hledat možnosti výpomoci s úklidem v řadách brigádnic přes různé inzertní média, se může jevit jako finančně výhodnější, ale v porovnání s profesionální firmou je nutné počítat s mnohem většími riziky.

Podobně tomu je tak i v případě potřeby uklízení kanceláří či jiných nebytových prostor. Většina profesionálů používá špičkovou úklidovou techniku a zpravidla ekologické čistící prostředky. Na požádání by firma měla předložit potřebné atesty, bezpečnostní listy, případně návody k použití. Při objednávce některé z úklidových služeb je potřeba se předem informovat, zda-li ceník služeb zahrnuje použití čistících prostředků.

Úklidové činnosti se s větší či menší radostí věnoval určitě každý člověk. Zkusme zaujmout k úklidu pozitivní postoj: Dobře si práci zorganizujme a je-li pro nás čas věnovaný úklidu příliš drahocenný, přenechme jej odborníkům. A na závěr konkrétní tip pro naše čtenáře – firma Lepší úklid.


2.3.2015 • Archiv článkůPraktické rady »