Nábytek z masivu s českou tradicí

Uvažujte o koupi nového nábytku? Máte jasnou představu nebo ještě hledáte inspiraci? Máte ke dřevu emotivní vztah a ihned v počátku jste zavrhli dřevotřísku? To jste udělali dobře, protože nábytek z masivu přinese do vašeho domova skutečnou kvalitu a kus přírody.

Dřevěný nábytek má řadu výhod

Nábytek z masivu je zdravotně nezávadný. Dřevo je zcela přírodní, mnoha generacemi prověření materiál, který neobsahuje žádné závadné prvky. Nábytek vyrobený klasickými postupy má také dlouhou životnost, jen tak se nerozbije či nerozviklá. Odborníci dokonce říkají, že má desetkrát větší životnost než nábytek z lamina. Nábytek vyrobený z masivu se dá také snadno opravit či renovovat, stačí jen obrousit a znovu natřít nebo navoskovat. V dlouhodobém horizontu jde tedy i o dobrou investici, protože vás vyjde levněji. Další výhodou je pak bezesporu také jeho nadčasovost. Stylový nábytek z masivu má vždy originální design a své jisté kouzlo. Na rozdíl od lamina, které se snaží napodobit krásu dřeva, je dřevo krásné samo o sobě. A pak je tu ta nenapodobitelná vůně…

Ručně broušená obývací stěna DALILA

Ručně broušená obývací stěna DALILA

Masivní dřevo, ale není vše

Pro výrobu kvalitního dřevěného nábytku potřebuje i jistý fortel, důslednost a um vybrat to správné dřevo. Když k tomu přidáte vkus, tradici a vůli dodržovat správné technologické postupy, jste již na správné cestě.

Jen pro zajímavost, než se začne ze dřeva vyrábět nábytek, mělo by být minimálně 1 rok uloženo na čerstvém vzduchu, kde dosáhne požadované vlhkosti 20 ̶ 23 %. Až pak může jít do sušárny, kde se musí dostat s vlhkostí až na 8 ̶ 9 %. A dále, abyste mohli vyrobit skutečně kvalitní nábytek, je použitelných pouze 30 ̶ 35 % z původního množství materiálu, ostatní je odpad. A pak je zde ruční práce. Při výrobědřevěného nábytku se samozřejmě používají CNC stroje, ale aby byl nábytek dokonalý, vždy přicházejí ke slovu šikovné a citlivé ruce truhláře, které mu vtisknou duši.

Luxusní postel z masivu MICHAELA

Luxusní postel z masivu MICHAELA

Jestli se nyní usmíváte, právě jste podlehli kouzlu a živé kráse nábytku z masivního dřeva. Pro více informací o kvalitním dřevěném nábytku kontaktujte tradiční rodinnou firmu Jelínek, která na českém trhu působí již 120 let. Dřevěný nábytek vyrábí i na zakázku.


30.10.2017 • Archiv článkůKomerční sdělení »