Nejčastější chyby při zařizování interiéru

Zařizujete dům či byt? Čeho se máte vyvarovat a jakých pravidel se řídit? Co a jak musí spolu ladit? A co naopak musí být v kontrastu? Jaký vybrat nábytek? Jaké potahové látky a jaké podlahové krytiny? A co světla?

Všechny materiály a barvy poskládejte do jednoho celku

Při výběru nábytku je zapotřebí si uvědomit, že jde o dlouhodobou investici, zejména u základního vybavení. Doplňky lze pořídit za relativně nízké náklady, i když zrovna zařizujete dům v Praze, a navíc je můžete postupně obměňovat. Také trendy, ty by nás měly pouze inspirovat, proto jim nepodléhejte a nezařizujte si svůj byt či dům pouze v jednom obchodě. A ještě jedna rada. Při výběru se neřiďte pouze vlastním vkusem a spoléhejte také na rozum. Je důležité všímat si zpracování a kvality použitých materiálů.

Nejčastější chyby při zařizování interiéruDůležité je kvalita použitých materiálů.

Čeho se vyvarovat?

Většina lidí si myslí, že všechno by mělo společně ladit. Křesla, že musí být stejná jako pohovka a materiál na židli, že musí ladit s jídelním stolem. Opak je pravdou a to vám řekne každý bytový poradce. Zvolte osobité bydlení! Nebojte se při výběru nábytku kombinovat různé tvary, materiály a jejich odstíny. Trváte-li na jednom druhu dřeva, volte alespoň různé tóny. Zbavíte se tak uniformity. Nejlepším řešením je modulový nábytek, který je variabilní a dá vašemu rozhodování svobodu. Dávejte přednost vzdušnosti, pěkně naaranžované police můžou vypadat v obývacím pokoji skvěle. Preferujte matné materiály, které se tak rychle neokoukají.

Jednoduché police vypadají elegantně.
Jednoduché police vypadají elegantně.

Jak vybrat velké kusy nábytku?

Sedačku nevybírejte podle velikosti, ale podle toho, jaké skýtá pohodlí. Důležitá je také její životnost, typ výplně a způsob údržby. A křeslo, to je solitér - může mít zcela odlišný design a na první pohled zaujme svým originálním vzhledem. Nábytek by měl být nadčasový. Měl by být také kvalitní, z přírodního dřeva, případně v dekoru dřeva. Chybu nelze udělat ani nábytkem bílým.

Světlo v interiéru

Světlo v interiéru je nesmírně důležité, neboť ovlivňuje naši náladu a má také zásadní vliv na ostatní prvky, jako jsou barvy, struktury a veškeré další vybavení. Nebraňte průniku přirozeného světla. V místnosti je dobré mít více než jeden světelný zdroj. Doporučujeme vhodně rozmístit bodové osvětlení. S více zdroji přichází i více možností, jakou volbu atmosféry zvolit.

Osvětlení prostoru je řešeno pomocí bodového osvětlení.
Osvětlení prostoru je řešeno pomocí bodového osvětlení.

Při zařizování bytu musíte uvažovat vždy komplexně. Myslete současně na barvy interiéru, na styl nábytku i na osvětlení.




22.8.2023 • Archiv článkůKomerční sdělení »