Proč je balanční sezení tak zdravé? Pro jaké sezení je vhodné?

Je zcela přirozené a žádoucí podepírat své tělo různými svaly, kterými nás příroda vybavila a naopak je nezdravé, když nám některé svaly ochabnou, protože je neaktivujeme. Dlouhodobé sezení na klasických židlích je příliš statické, zatěžuje jednotlivé zádové svaly nerovnoměrně a způsobuje tak často různá svalová napětí nebo naopak ochablost některých svalů. Následkem takového sezení jsou bolesti zad, sesedání plotének a kulatá záda.

Intuitivně zdravější sezení

Balanční židle nás díky své pružné a balanční konstrukci nutí k tomu, abychom seděli v takových pozicích, které jsou mnohem méně frustrující pro tělo, než sezení na konvenčních židlích. Tyto speciální stoličky se dokážou přizpůsobovat tělu sedícího vždy tak, aby se nepohodlí přisezení snížilo. Stoličky v principu umožňují měnit pozice sezení, aktivovat všechny potřebné svaly a tím rozdělit tlaky v těle a uniknout tak nezdravému držení těla. To vše se děje, aniž by to sedící vnímal. Prostě sedíte správně vzpřímeně a ani Vám to nepřijde.

Mayer CZ

Nebojte se! Jedná se jen o doplňková krátkodobé sezení.

Chcete-li prospět svým zádům a zkusit sedět na balanční židli, stačí toto sezení využívat jen několikrát denně pro časově kratší sezení ( cca 15-20 minut ) a nezatěžovat zbytečně své tělo po celý den. Cílem je příjemné sezení, kdy se narovnáte a podvědomě využíváte i těch svalů, které jsou při sezení na normální židli v klidovém stavu. Právě dennodenní aktivování a posilování všech zádových svalů zpevní a narovná Vaše záda tak, že Vás přestanou bolet a budou vzpřímenější. Podpoří to i Vaši psychiku.

Kde sedět na balančních stoličkách?

V podstatě kdekoliv a při jakékoliv příležitosti. Doma v obýváku, u počítače, ve své kanceláři, při pracovních poradách, při workshopech. Případný příjemný a zajímavý vzhled je velkým bonusem, neboť všichni přece máme rádi pěkné věci. Pokud jsou stoličky malé a lehké, lépe se s nimi manipuluje.

Mayer CZ

Doporučujeme balančních stoličky oceněné na výstavě FOR FURNITURE 2016!

Chcete-li si pořídit funkční balanční sezení a navíc pěkného vzhledu, z ryze přírodních materiálů a s dobrou manipulovatelností, zvažte novinku na českém trhu od firmy MAYER CZ. Tento zkušený výrobce nabízí kompletní systém balančních stoliček Ercolino a balanční klekačku Rokko.

Stoličky Ercolino obdržely v březnu 2016 prestižní ocenění GRAND PRIX na výstavě FOR FURNITURE v Praze-Letňanech za "originální přístup ke zdravému sezení". Dalším oceněním byl velký zájem veřejnosti o všechny vystavené vzorky a jejich kladná hodnocení, pokud si na stoličky či klekačku sedli a vyzkoušeli.

Mayer CZ Všechny podrobné informace o všech modelech včetně cen a adres prodejců naleznete na stránkách www.nestnature.cz.

Mayer CZ Značkový nábytek Mayer Sitzmöbel – osvědčená kvalita

Již více než 125-tileté pozitivních zkušenosti s kvalitou nábytku Mayer Sitzmöbel jsou cennou zárukou kvality výrobků. Program NEST-NATURE byl nejdříve pečlivě promyšlen, byly zajištěny ty správné obnovitelné materiálové vstupy, zvolen kvalitní způsob výroby. Nyní se tyto výrobky dostaly na český a slovenský trh. Veškeré informace o výrobcích a specializované prodejní síti naleznete na stránkách ww.nestnature.cz.

Mayer CZ


12.9.2016 • Archiv článkůKomerční sdělení »