Proč je topení v podlaze nejefektivnějším způsobem vytápění?

V oblasti vytápění domácností můžeme v současnosti registrovat hned několik technologií a systémů, které mají zajistit v zimním období příjemné a teplé prostředí. I když je nabídka možností vytápění opravdu široká a každý způsob má svá specifika a přednosti, všechny mají i své nevýhody. Pokud porovnáme všechny přednosti a zápory zjistíme, který způsob vytápění má nejvyšší efektivitu. A jedná se právě o podlahové vytápění.

Základní přínosy podlahového vytápění

Pojďme si nejprve představit, jaké má podlahové vytápění výhody. Mezi základní a největší přednost tohoto systému se řadí rovnoměrné rozmístění teploty. U ostatních způsobů bývají velké rozdíly teplot v části místnosti, kde je otopné těleso a na jejím druhém konci. Když sálá teplo od nohou, není třeba místnost vytápět na tak vysoké teploty. Tím ušetříte a také nebudete mít potíže s dýcháním, když místnost není přehřátá. Sálavé teplo od nohou je také prospěšné pro zdraví a nevíří v místnosti prach, jako systémy založené na cirkulaci vzduchu. Žádná topidla nezasahují do místnosti a je možné díky tomu využít celou její plochu.

Podlahové vytápění

Elektrické podlahové vytápění s maximální efektivitou a minimem starostí

Mezi nejvyužívanější druhy podlahového vytápění se řadí elektrické podlahové topení. Tento druh je snadný k instalaci a s nízkými pořizovacími náklady. Je rezistentní k nízkým teplotám a nemůže zamrznout. S pomocí termostatu lze snadno a efektivně regulovat konkrétní obvod i s možností vzdálené správy. Při instalaci elektrického topidla splňujete podmínky dodavatelů elektřiny pro přidělení dvojí sazby a ušetříte tak i na provozu dalších spotřebičů. Podívejte se, zda je dvojí sazba součástí vaší smlouvy s dodavatelem elektřiny. Pokud byste chtěli dodavatele změnit, pár rad a tipů, jak na to najdete zde.

Podlahové vytápění Podlahové vytápění

Svěřte práce odborníkům

Aby topení v podlaze plnilo dokonale svůj účel, musí být především montáže podlahového topení provedeny dokonale. Vlastními silami to lze jen těžko. Montáž má totiž řadu úskalí a je zapotřebí dodržovat přesně stanovené postupy. Vždy je tedy lepší montáž svěřit kvalifikovaným odborníkům, kteří mají s realizacemi tohoto druhu vytápění zkušenosti.



1.12.2014 • Archiv článkůKomerční sdělení »