Proč neváhat s pojištěním domácnosti?

Pojistit jde všechno možné a nad některými pojistnými produkty zůstává rozum stát. Jiné jsou naopak pro většinu lidí naprosto samozřejmé. Do této skupiny patří také pojištění domácnosti. Pokud stále váháte a nechcete zbytečně platit za něco, co vám bude k ničemu, přečtěte si následující důvody. Prozradíme vám, kdy je tato pojistka k nezaplacení.

Elektronika, peníze i osobní věci

Pojištění domácnosti chrání všechny movité věci, které se v ní nachází. Jejich specifikaci najdete v pojistných podmínkách, případně si představte, jak se vaše domácnost obrátí vzhůru nohama – pojistka se vtahuje na všechny věci, které spadnou na zem. Současně zahrnuje také movité věci ve sklepě, na balkoně a ostatních nebytových prostorách.

Pojištění domácnosti

Samozřejmá je úhrada v případě poškození výpočetní nebo audiovizuální techniky a elektroniky. Dojde-li ke škodám na vašem počítači, hi-fi věži, lednici, pračce nebo jiném spotřebiči, pojišťovna vám škody zaplatí. Díky pojištění pro domácnosti budou v bezpečí také vaše peníze, cennosti, šperky, klenoty a drahé kameny.

Cenné mohou být také osobní věci jednotlivých členů domácnosti. I na ty produkt pamatuje.

Podstatné je, aby byla domácnost pojištěna na její skutečnou hodnotu. Chcete-li se vyhnout podpojištění, nechte si ji pojistit podle obytné plochy. Tato kalkulačka pojištění domácnosti online vám vypočítá přesnou částku.

Hodit se může také pojištění odpovědnosti

Pojišťovny obvykle nabízí také volitelné pojištění občanské odpovědnosti. Pojišťovna ERGO ho dokonce poskytuje zdarma. Bude se vám hodit vždy, když se vám stane nepříjemnost a nedopatřením poškodíte cizí majetek. Volitelně si lze připojistit také odpovědnost za držbu psa či koně nebo odpovědnost spolubydlící osoby.

Pojištění domácnosti

V pojištěné domácnosti se vám bude bydlet zase o něco lépe. Budete mít jistotu, že kdyby „náhodou něco“, pojišťovna škody uhradí. Navíc vás to nebude ani moc stát. Podívejte se na aktuální sazby pojistného pro pojištění domácnosti a udělejte si názor sami.


27.6.2017 • Archiv článkůKomerční sdělení »