Svěží domácnost v severském stylu

Svěží domácnost v severském stylu Svěží domácnost v severském stylu Svěží domácnost v severském stylu Svěží domácnost v severském stylu

Přemýšlíte nad změnou interiéru a hledáte inspiraci? Můžete vyzkoušet severský styl. V posledních letech u nás získává spoustu příznivců.

Domácnosti zařízené v severském stylu působí prostorně a uklizeně. Je to dáno především střízlivými barvami, dokonalým designem a praktičností veškerého vybavení. Mezi barvami najdeme zejména bílou, černou, krémovou a šedou, materiálům vévodí dřevo, dále sklo a kov.

Pokoje jsou většinou vymalovány nabílo. Díky tomu vypadají opticky větší. Na podlahy se nejlépe hodí dřevo. Nábytek se vyznačuje jednoduchými tvary a čistými liniemi. Bude se báječně vyjímat v jakékoliv místnosti.

Bytové doplňky a dekorace v severském stylu jsou jednoduché a praktické, současně však také elegantní a nápadité. Váš domov úžasně oživí.

Velice oblíbenou dekorací jsou polštářky a deky. S jejich pomocí během okamžiku proměníte Váš domov v ještě útulnější místo. Polštáře jsou v jemných barvách s úžasnými přírodními motivy. Na své si však přijdou i milovníci nadčasových geometrických tvarů.

Navíc spousta doplňků má víceúčelové použití. Například některé hrnečky s ocásky je možno použít jako svícny, stojánky na tužky či obaly na květiny, keramický džbánek využijete na servírování smetany ke kávě nebo jako stylovou vázičku na luční kvítí. Talíře se dají pověsit na zeď a rázem máte originální dekoraci. Možností je spousta.

Významnou roli v bydlení hraje také designové osvětlení. Pokud nemáte dostatek přirozeného světla, které by k Vám přicházelo přes okna a balkóny, můžete si pomoct lampami, lustry a bodovými světly.

V České republice se na severský styl specializuje internetový obchod Nordic Day. Na stránkách najdete spoustu inspirace, fotografií, článků a výrobky nejoblíbenějších skandinávských značek.

Vneste do svého domova alespoň kousek překrásné severské přírody. Stačí troška fantazie a jistě budete mile překvapeni výsledkem.


21.6.2014 • Archiv článkůKomerční sdělení »