V kuchyni platí pravidlo pracovního trojúhelníku

Existují pravidla, která jsou odborníky a léty odzkoušena, a ať si o nich můžeme myslet své, prostě fungují. Jen pro začátek. V oblasti umění existuje "zlatý řez", který již od renesance využívají malíři ve svých dílech, označující ideální proporce mezi dvěma různými délkami. Když se přeneseme do současnosti, jsou zde třeba pravidla pro správné sezení u počítače. My se dne ale podíváme na jiné, stejně důležité pravidlo, které využijete, zvláště řešíte-li uspořádání nové kuchyně. Ano, je to pravidlo pracovního trojúhelníku.

Kuchyň je místem, kde rodina tráví značné množství času

Je příjemné, aby vám vaše nová kuchyň vyhovovala nejen z estetického hlediska, patřičným vybavením, ale i uživatelsky - svojí ergonomií. Zkrátka a dobře, příprava jídla je přece radost a dobré jídlo má vznikat s lehkostí. V kuchyni je tedy ideální mít vše po ruce - a není nutné naběhat každý den stovky metrů navíc. Abyste zbytečně nemrhali energií, je důležité, vytvořit správně a efektivně pracovní trojúhelník mezi lednicí, dřezem a varnou deskou.

V kuchyni platí pravidlo pracovního trojúhelníku

Důležité je také umístění pracovní plochy na přípravu jídla. Podle odborníků, by se měla mezi dřezem a varnou deskou nacházet pracovní plocha o velikosti alespoň 60 cm. Je chvályhodné, že pravidlo pracovního trojúhelníku akceptuje dnes již i většina developerských projektů v Praze a nejen tam.

Jak vypadá ideálně ergonomicky řešený kuchyňský kout?

Společnost FINEP má ve své nabídce byty, jejichž kuchyně či kuchyňské kouty svým pojetím vycházejí z pravidla pracovního trojúhelníku. Pojďme se podívat do bytu na Praze 5 ve Stodůlkách, který je součástí rezidenčního projektu Britská čtvrť X. Byt v 3. NP o velikosti 89,5 m² má dispozici 3+kk. Kuchyňský kout je zde pěkně řešen nejen ergonomicky, ale nabízí i dostatek prostoru pro vaření.

V kuchyni platí pravidlo pracovního trojúhelníku

Pojďme ještě navštívit další atraktivní lokalitu, kde nabízí FINEP byty ihned k prodeji - rezidenční projekt v Praze 9 Prosek Park XIII. Zde nahlédneme do bytu 1+kk o velikosti 38,2 m² s balkonem. I zde je kuchyňský kout řešen dle pravidel ergonomie, i když se nejedná o klasický pracovní trojúhelník. Pracovní prostor najdete na obou dvou stranách varné desky a také mezi lednicí a dvojdřezem.

V kuchyni platí pravidlo pracovního trojúhelníku

Kontaktujte společnost FINEP na internetových stránkách získáte nejen všechny informace, které se týkají cen a dispozic bytů, ale i řešení jednotlivých místností.


2.12.2023 • Archiv článkůKomerční sdělení »