Více komfortu a bezpečí vám přinese moderní přístupový systém

Představte si svět, ve kterém nebudete muset neustále hledat klíče na dně tašky či kabelky. Svět, ve kterém stačí, když při vstupu do domu přiložíte ke čtečce svůj mobilní telefon, dveře se otevřou, projdete a víc se o nic nebudete starat - uzamknou se samy a zevnitř budou stále otevřené. Pokud se vám tato představa líbí, domluvte se s ostatními obyvateli domu a pořiďte si kvalitní přístupový systém. Kromě toho, že je mnohem praktičtější než klasické otevírání klíčem, výrazně posílí bezpečnost v objektu.

Abychom vám demonstrovali konkrétní vlastnosti a výhody elektronického přístupového systému, zaměřili jsme se na populární systém IMAporter Basic, za kterým stojí odborníci z Institutu Mikroelektronických Aplikací.

IMA porter Basic

Přístupový systém do domu IMAporter Basic je určen pro bytové domy, ale také kancelářské objekty a firemní prostory do cca 15 dveří. Správa systému probíhá prostřednictvím centrálního počítače, který se nachází v zabezpečeném objektu. Další možností je administrace chytrým mobilním telefonem.

Při vývoji byly prioritami snadná obsluha, vysoké zabezpečení identifikačních karet a možnost otevírání mobilním telefonem přes platformu OtevirejMobilem (tzv. mobilní přístupový systém).

Systém lze připojit k centrálnímu počítači přes USB nebo LAN. Volitelné je také fungování jednotlivých vstupů - může být v online i off-line režimu.

Jak probíhá správa přístupu?

Správa přístupu byla koncipována s ohledem na jednoduchost. Seznam oprávněných osob, které mohou do objektu vstupovat prostřednictvím čipových karet či mobilních telefonů, se nachází v systémové aplikaci. Pověřený administrátor může libovolně přidávat i mazat oprávněné identifikátory, aniž by musel kontaktovat dodavatele či výrobce systému.

IMA porter Basic

Jak se může uživatel identifikovat?

Oprávnění uživatelé mají na výběr mezi třemi variantami identifikace. Vchodové dveře lze otevírat pomocí bezkontaktní NFC karty, ale také mobilním telefonem s technologiemi NFC nebo Bluetooth Low Energy. Na své si tak přijdou uživatele, kteří disponují mobilním telefonem a nechtějí se starat o bezkontaktní kartu, ale také osoby bez chytrého mobilního telefonu.

Bezkontaktní karty mají různé podoby - zpravidla se jedná o klíčenky a nálepky. Komunikace s přístupovým zařízením probíhá na vzdálenost několika centimetrů. Technologie Bluetooth Low Energy umožňuje komunikaci na vzdálenost až několika metrů.

IMA porter Basic

Propojení přístupového systému s CCTV

Elektronický přístupový systém IMAporter Basic lze propojit s kamerovým systémem a posunout zabezpečení domu na další úroveň. Kombinace těchto technologií umožňuje absolutní kontrolu nad tím, kdo se pohybuje v objektu a snadnou identifikaci osob na základě informací o přístupech.

Chcete se o možnostech efektivního zabezpečení bytového domu dozvědět více? Bližší informace najdete na www.ima.cz.


4.6.2018 • Archiv článkůKomerční sdělení »