Vybíráme novou žehličku

Vybíráme novou žehličku Vybíráme novou žehličku Vybíráme novou žehličku Vybíráme novou žehličku

Žehlení se v naprosté většině domácností věnují ženy. Ne snad, že by to patřilo k jejich oblíbené činnosti, ale přecijen muž se žehličkou v ruce působí přinejmenším nezvykle. Jen tak pro zajímavost – také ve vaší domácnosti při žehlení mizí zásoby vína? Z vlastní zkušenosti i podle vyprávění kolegů je konzumace vína u žen při žehlení více než neobvyklá. Pojďme raději vybírat žehličky.

Tím nejlepším, z čeho můžete vybírat nástupce dosluhující žehličky, jsou žehličky parní, ty jsou také nazývány jako žehlící centra, nebo systémové žehličky. Hlavní výhodou parní žehličky je oddělení výrobníku páry od žehlící plochy, nemusíte tedy ani v nejmenším trpět obavami z připáleného oblečení, či nechtěných loužiček zrezivělé vody na čistém prádle. Parní žehličky jsou revolucí v tradičním domácím žehlení!

Napařovací žehličky jsou stále oblíbené, a to především díky rozsáhlé nabídce a příjemným cenám. Mnoho firem je vyrábí v různém provedení a protože je výběr skutečně široký, není jednoduché vybrat si mezi nimi tu nejlepší. Nákup podle ceny a značky nemusí být hned zárukou spokojenosti. Při výběru byste měli hledět také na další neméně důležité vlastnosti, jako jsou: kvalita žehlící plochy, příkon, bezpečnost, délka přívodního kabelu a další nabízené funkce.

Nejdůležitější vlastností žehličky je její žehlící plocha, která ovlivňuje klouzavost během žehlení a je zásadním faktorem pro pohodu při práci. Žehlící plocha musí být odolná proti poškození, tedy vyrobena z kvalitního materiálu. Hliníkový, teflonový či nerezový povrch plochy se může snadno poškodit, dražší žehličky by měly disponovat speciálním povrchem, kde je hliník, nebo ocel jen součástí slitiny nebo vrstvy, která je obohacena o další prvky nebo speciální povrchy.

Jsou švy, stehy i materiály, kterým pára spíše uškodí, než pomůže, v tomto případě se nabízí žehličky na suché žehlení. Suché žehličky jsou vhodné do bytů se zvýšenou vlhkostí, ale také do krejčovských salonů a ateliérů módních návrhářů. Ovládání je stejně jednoduché, jako bývalo v dobách našich babiček.

A nakonec je vhodné připomenout cestovní žehličky. Pokud nepatříte k těm, kteří využívají služeb předních světových hotelů, je pro vás cestovní žehlička na služební cestě nebo na dovolené téměř nepostradatelná. Je lehká, skladná a rozhodně vás finančně příliš nezatíží.

Stanislav Pecho


25.9.2023 • Archiv článkůKomerční sdělení »