Malování s elektrickým válečkem

Malování s elektrickým válečkem Malování s elektrickým válečkem

Téměř každý má zkušenosti s malováním bytu běžnou malířskou štětkou. Ne každý však disponuje dostatečným citem, díky kterému není po zaschnutí nemile překvapen „kocoury“ a ne příliš kvalitními barevnými plochami. Pro ty méně zručné, kteří přesto chtějí malovat svůj příbytek vlastními silami, se nabízí moderní řešení v podobě elektrického válečku.

Elektrické válečky ale ocení i ti zkušenější, především pokud se chystají na velké malování. U menších ploch je samozřejmě výhodnější ruční váleček, který je mnohem levnější. Mezi hlavní výhody elektrického válečku patří odpadnutí veškerých nepříjemností spojených s válečky běžnými, konkrétně jde o neustálé namáčení a otírání, lezení po štaflích a všudepřítomný nepořádek. Další výhodou je bezproblémové automatické čištění. Nevýhodou je samozřejmě cena, která se pohybuje okolo dvou tisíců korun. V případě, že se domluvíte s několika sousedy a váleček koupíte společně, cenový problém odpadá.

A jak elektrický váleček funguje? Nádobka s rozmíchanou nátěrovou hmotou je připojena k čerpadlu, které po zapnutí spínače v rukojeti válečku vytlačuje hmotu plastovou hadičkou rovnoměrně do jeho pórů. Čerpadlo může být poháněno klasickými bateriemi, které koupíte v každé samoobsluze, případně síťovým adaptérem. Spolu s nádobkou na nátěrovou hmotu se může zavěsit na rameno, nebo postavit na zem. Přítok hmoty je možné regulovat a pokud potřebujete vymalovat rohy a kouty, mělo by být možné místo válečku použít dutý štětec nebo barvící polštářek.

Foto: Wagner.cz


1.3.2024 • Archiv článkůPraktické rady »