Mějte teplo pod kontrolou. Pomůžou vám hliníkové žaluzie

Nejen zastínit, ale také minimalizovat přehřívání interiéru. Přesně to je úkol hliníkových žaluzií. Pokud nebudete chtít, nepropustí teplo ani dovnitř ani ven. Právě proto se výborně hodí všude tam, kde je tepelná pohoda základ. Třeba i do nízkonákladových nebo pasivních domů.

Hliníkové žaluzie využijete hlavně jako venkovní žaluzie. Díky umístění před oknem totiž jejich vlastnosti ještě víc vyniknou.

Hliníkové žaluzie

Pomůžou v létě i v zimě

Hliníkové venkovní žaluzie mají 3 hlavní výhody.

  • Jsou levné.
  • Dlouho vydrží a jsou lehké.
  • Výborně odráží sluneční záření.

Právě poslední výhoda je naprosto zásadní. Díky ní totiž budete mít ve svém bytě či domě vždy ideální tepelnou pohodu a navíc ušetříte. Díky tomu, že odrážejí sluneční paprsky, nepustí v létě dovnitř žádné teplo a vy ušetříte za různé klimatizace či větráky.

A stejně se vám vyplatí i v zimě. Skvělé izolační vlastnosti totiž udrží teplo uvnitř a nepustí ho ven. Protopíte tak výrazně méně peněz, než kdybyste hliníkové žaluzie neměli.

Důležitá je odolnost i design

Právě díky možnosti regulace slunečního záření se hliníkové žaluzie často používají u nízkonákladových a pasivních domů. Samozřejmě je ale najdete i jinde. Zjednodušeně řečeno se dá říct, že hliníkové žaluzie využívají všude tam, kde je potřeba tepelná pohoda.

Správní výrobci hliníkových žaluzií, jako je třeba firma K-system, navíc nabízí hned několik druhů venkovních hliníkových žaluzií. Liší se šířkou a tvarem lamely. Snadno si tak vyberete třeba ty, které nejlépe odolávají větru, nebo které se nejvíc hodí k typu vašeho domu.

Na výběr máte 4 typy žaluzií.

Hliníkové žaluzie

Myslete na ně včas

Pokud chcete venkovní žaluzie, musíte si to uvědomit včas. Nejlépe už při přípravě projektové dokumentace k vašemu domu. K venkovním žaluziím je totiž potřeba udělat stavební předpřípravu. Pokud na to ale nezapomenete, určitě nebudete litovat. Díky nižším účtům za topení nebo klimatizaci se vám totiž náklady brzy vrátí. Pokud však provádíte rekonstrukci a předpříprava není možná, nezoufejte, i na to výrobci žaluzií jako například K-system myslí a mají pro vás spolehlivé řešení.



29.8.2014 • Archiv článkůKomerční sdělení »