Moderní garnýže - záclonové tyče nemusí být nudné

Moderní garnýže - záclonové tyče nemusí být nudné Moderní garnýže - záclonové tyče nemusí být nudné Moderní garnýže - záclonové tyče nemusí být nudné Moderní garnýže - záclonové tyče nemusí být nudné

Závěsy a záclony hrají v interiéru poměrně velkou roli, mají zásadní vliv na celkový dojem dané místnosti a zpravidla bývají na první pohled nepřehlédnutelné. Při výběru těchto textilních dekorací se občas trochu zapomíná na neméně důležitou věc –záclonové tyče neboli garnýže. A když už pečlivě vybíráme dekoraci, která má za cíl zútulnit byt, dopřejme si k tomu také luxusní garnýže.

Můžou to být dřevěné tyče, kovové trubky nebo kolejničky s konzolemi na zavěšení. Tyče bývají na koncích ozdobeny koncovkami, mohou být také zakryty bedněním z umělé hmoty nebo z přírodního dřeva, které zároveň slouží k zavěšení. Vysvětlovat princip fungování garnýží, by zřejmě bylo „nošením dříví do lesa“. Pojďme se raději poohlédnout po nějakých konkrétních kouscích.

Každá garnýž se povrchově upravuje, důvody jsou dva: vzhled a životnost. Dřevěnou je možné pro lepší vzhled lakovat nebo třeba mořit. U kovových je povrchová úprava také žádoucí. Získají tím barevný vzhled, životnost a odolnost proti opotřebení. Nejčastější úpravou kovových garnýží je práškové lakování - stříkání. Tato úprava není tak nákladná a umožňuje vytvořit nepřeberné množství barevných odstínů. Druhou možností úpravy je galvanické pokovení a tím se už dostáváme mezi výrobky nejvyšší kvality. Kovové garnýže Exclusive, které nabízí e-shop Garol.cz, jsou atraktivní díky svému hladkému povrchu a zajišťují dlouhodobou spokojenost i vysokou životnost. Různé délky, průměry a velký výběr designových prvků garnýží jistě uspokojí touhu každého zákazníka po útulném domově.

Nepatříte-li k milovníkům žaluzií či rolet a dáváte-li přednost klasice v podobě látkových záclon, nemáte důvod připadat si příliš konzervativní. Kvalitní látkové závěsy z módy nevyjdou a jsou-li ve vašichoknech poněkud neposedné, doplňky k závěsům je umí zkrotit.

Stanislav Pecho


20.4.2015 • Archiv článkůKomerční sdělení »