Na co si dát pozor při nákupu fritézy

Na co si dát pozor při nákupu fritézy Na co si dát pozor při nákupu fritézy Na co si dát pozor při nákupu fritézy

Přestože zdravotníci fritézy neboli fritovací hrnce z důvodu přípravy pokrmů na přepalovaném oleji zatracují, většina z nás si kuchyň bez tohoto rychlého pomocníka nedokáže už ani představit. Fritovací hrnec patří k nejoblíbenějším kuchyňským spotřebičům. Umí vařit, dusit, péci i fritovat, snadno se čistí a díky vestavěnému topnému tělesu s termostatem nevyžaduje větší pozornost kuchaře. Výrobci nabízí široký výběr jednotlivých modelů, které se liší designem, počtem funkcí a samozřejmě cenou.

Plánujete-li koupi nového fritovacího hrnce, zde je přehled, který popisuje, co by kvalitní fritéze nemělo chybět:

  • označení povinného přezkoušení SČE
  • návod k použití v českém jazyce
  • dvojité stěny (cool zone)
  • vyjímatelná nádoba z nerez oceli či teflonu, která má risky minimální a maximální výšky hladiny oleje
  • teplotní režim, nastavitelný od 80 do 190 stupňů Celsia se signalizací dosažení určené teploty
  • zvenku ovládaný kovový koš
  • hubice nebo výlevka ke snadnému vylévání tuku za studena

Mezi nadstandartní vybavení můžeme zařadit systémy automatické filtrace a automatické otevírání víka.

Stanislav Pecho


26.5.2017 • Archiv článkůPraktické rady »