Nepodceňujte výběr dětské židle

Nepodceňujte výběr dětské židle Nepodceňujte výběr dětské židle Nepodceňujte výběr dětské židle Nepodceňujte výběr dětské židle Nepodceňujte výběr dětské židle

Již od chvíle, kdy se dítě samo bezpečně pohybuje, mělo by mít vlastní bezpečnou židli. Rádi bychom v tomto článku nastínili několik možností a přispěli praktickými radami pro výběr vhodné dětské židle.

Při výběru židle je třeba si nejprve ujasnit, co očekáváme a jak dlouho by měla sloužit. Rozhodně se vyplatí investovat do židle, která s dítětem poroste, ušetříte tak finance i potřebný čas k výběru židle nové. Pokud má být v pokoji židle jen jedna, měla by být multifinkční a dostatečně kvalitní, výška a sklon sedačky i opěradla musí být lehce nastavitelné. Důležité jsou použité materiály a bytelnost konstrukce, proto (jak už bývá zvykem) doporučujeme vybírat u osvědčených výrobců. V případě koupě neznačkové levnější židle si můžete být téměř jisti, že nebude plnit svoji funkci po dobu, kterou očekáváte.

Výběr jednotlivých typů a značek židlí je poměrně rozsáhlý, od klasických dřevěných jednoduchých židliček přes běžné polohovatelné plastové ždle pro školáky až po elegantní pracovní židle moderních designů a výtečné kvality. Je tedy z čeho vybírat, porozhlédněte se po internetu, online obchodů, které vám ušetří čas a námahu stále přibývá!

Několik zásad pro výběr kvalitní židle:

  • Stabilitu z bezpečnost zajišťuje kvalitní nejlépe pětiramenná podnož.
  • Při sedu se dítě musí dotýkat celou plochou chodidla podložky, nepodceňujte výšku sedací plochy!
  • Optimální úhel v kyčli je 90 – 120 stupňů.
  • Přední hrana sedací plochy by měla být zaoblená.
  • Dolní část zádové opěry má podepírat horní okraj pánve, horní část má sahat pod lopatky.

Pokud plánujete koupi nové židle v nejbližší době, doporučujeme návštěvu těchto firemních prezentací:

Stanislav Pecho


13.12.2015 • Archiv článkůPraktické rady »