Romantický skandinávský styl - život jako z pohádky

Romantický skandinávský styl - život jako z pohádky Romantický skandinávský styl - život jako z pohádky Romantický skandinávský styl - život jako z pohádky

Zařizujete interiér a přemýšlíte, jaký styl použít? Pokud máte rádi romantiku, venkov a staré časy, mohl by Vás oslovit skandinávský vintage styl. Z interiérů zařízených ve vintage stylu vyzařuje pohoda a působí útulným a zabydleným dojmem. Je z nich cítit náklonnost k dávným dobám.

Pokud jde o barvy, základ tvoří neutrální barvy jako šedá, hnědá, béžová a pastelové tóny – zelená, růžová nebo modrá. Bytové doplňky bývají zdobeny motivy v krásných výrazných barvách. Často se používají něžné květinové vzory. Mezi materiály jednoznačně vede dřevo, poté následuje kov a sklo.

Mohlo byse zdát, že vintage styl se hodí spíš pro ženy a romantické duše, ale nenítomu tak. Velice dobře se kombinuje s moderními prvky a také nemusíte ve vintage stylu zařizovat všechno. Stačí místnost oživit nějakým zajímavým kouskem nábytku nebo doplňky. V moderně zařízeném obývacím pokoji se bude skvěle vyjímat konferenční stolek ve vintage stylu. Truhla po babičce zase báječně oživí ložnici. Do předsíně postavte komodu nebo odkládací stolek s výraznou patinou.

Důležitou roli hrají doplňky. Jsou záměrně vyrobeny tak, aby vypadaly starodávně. Často se používá patinování a natírané dřevo. Na zdech se budou vyjímat staré fotografie v rámečcích s výraznou patinou. Do kuchyně se skvěle hodí originální porcelán, jaký mívaly naše babičky.Jakoukoli místnost oživí úžasné dřevěné dekorace, které vypadají jako ze starých časů. Stylovou dekorací se stanou i dekorační polštářky, deky, kusové koberce nebo třeba svícny.

Z nábytku na Vás dýchne venkovská romantika. Komody, truhly, dřevěné lavice, příborníky, židle, stoly, skříně, to vše působí jakoby opotřebovaným dojmem. A právě v tom je jejich kouzlo.

Na skadinávský vintage styl se u nás specializuje oblíbený internetový obchod Bella Rose. Najdete v němohromné množství originálních výrobků.

Staré kousky rozhodně mají svůj půvab. Stačí je do interiéru vhodně zakomponovat a budete mile překvapeni.


21.6.2014 • Archiv článkůKomerční sdělení »