Tři důvody, proč hodit stavbu sauny na odborníky

Ve Finsku mají více než 3 miliony saun na 5,5 milionu obyvatel. A není divu – doby, kdy si mohli saunový luxus dopřát jen boháči, jsou dávno pryč. Dnes je sauna běžnou součástí domácnosti nejen ve Skandinávii, ale i v Česku. Její stavba ale není jen tak. Přečtěte si, na co myslet.

Postavte si saunu doma

Sauna vás zbaví stresu, namožených kloubů i vyrážky. Pokud se budete potit pravidelně, dokonce si prodloužíte život. Lákavé, že? Nejraději byste se do stavby sauny pustili sami a hned. Nespěchejte – vybudování sauny na vlastní pěst se nevyplácí.

Postavte si saunu doma

Aby vám potící místnost dlouho a dobře sloužila, musíte při stavbě myslet na spoustu maličkostí. I když jste zkušený kutil, nechte tuhle práci raději na odbornících, kteří se vyznají:

1. Zvolí vhodný materiál

Líbí se vám třeba dekor buku, takže byste při výběru materiálu neváhali? Chyba. Ne všechny druhy dřeva se do sauny hodí. Jen skuteční profesionálové vědí, jaký materiál mají zvolit – na obložení třeba kanadskou borovici a na lavici vrbu abachi, která nepálí ani při 100 °C.

2. Mají zkušenosti

Zatímco vy saunu nestavíte každý den, profesionální firma ano. Dobře ví, které infrazářiče jsou kvalitní a zdravé, nebo kam umístit kamna, aby bylo používání sauny co nejpohodlnější.

Postavte si saunu doma

Poradí si navíc i s neobvyklým prostorem. Máte-li místo na saunu jen v úzké chodbě, sami byste se s umístěním trápili. Odborníci mrknou a vidí, jak kabinu prostoru nejlépe přizpůsobit.

3. Dodrží bezpečností předpisy

Postavit saunu co nejrychleji, roztopit kamna, svléknout župan a hurá do tepla – takhle to nefunguje. Při výrobě sauny musíte dbát i na odvětrávání, správnou izolaci nebo třeba cirkulaci vzduchu.

Jen tak bude sauna bezpečná a prospěšná i pro vaše zdraví. Odborníci to dobře vědí, takže neponechají nic náhodě.

Postavte si saunu na míru

Když se rozhodnete vyrobit saunu svépomocí, na některé detaily můžete zapomenout. I sebemenší chyba se pak časem projeví – na fungování sauny, ale i na vaší peněžence. Částky za častější údržbu se totiž vyšplhají výš, než kdybyste si rovnou nechali postavit saunu na míru.

Postavte si saunu doma

Obraťte se při stavbě raději na profesionály – všechno budete mít bez práce i starostí. Navíc máte jistotu, že jste nic nezanedbali a v sauně budete moct relaxovat ještě dlouhé roky. A kdyby se časem přeci jen objevila nějaká závada, nezoufejte. Když oslovíte kvalitní firmu, zajistíte si i doživotní servis. Tak jako u firmy SaunaSystem, která staví sauny už 15 let.


31.3.2018 • Archiv článkůKomerční sdělení »